Nieuws van Zandroos, maart 2017

Wat fijn dat de nieuwe website nu eindelijk een feit is. Nu kunnen we iedereen gauw bijpraten over hoe het ons in 2016 is vergaan en wat 2017 ons kan gaan brengen.

2016 stond in het teken van de zoektocht naar een nieuwe locatie. Helaas bleek ook de vorig jaar genoemde locatie in Appelscha niet geschikt en zijn ook verschillende andere locaties in Ooststellingwerf afgevallen. Dus richtten we onze blik over de gemeentegrenzen en zelfs over de provinciegrenzen. En daar……. In Diever, aan de rand van het plan Kalterbroeken, is het plekje waar we Zandroos graag willen bouwen.

Maar…..er moet wel nog het één en ander gesleuteld worden aan onze plannen en we moeten nog zien het financiële plaatje rond te krijgen. Daarvoor is in eerste instantie nodig dat de Zandrozers die kúnnen kopen dat ook gaan doen. Op die manier kan het bedrag dat we elders vandaan moeten halen zo laag mogelijk worden. Héél spannend allemaal.

Het mooie van het plan in Diever is, dat het een natuurlijke uitstraling gaat krijgen en dat duurzaamheid een belangrijk item is voor de Gemeente Westerveld. Kalterbroeken grenst aan een gebied van Natuurmonumenten en wij willen voor de ontwikkeling daarvan ook graag iets betekenen. We zouden wel een “voedselbos” willen aanleggen.
En misschien een biologische buurtmoestuin.

Ook op andere gebieden denken we dat we iets kunnen bijdragen in de omgeving. In de vorm van bijvoorbeeld workshops, ambachtelijke producten maken, vrijwilligerswerk (OlmenEs is nog steeds redelijk dichtbij), onze gemeenschappelijke ruimte beschikbaar stellen voor buurtactiviteiten. Er zingen al veel plannen rond in de Zandrooshoofden.

In onze kring Gemeenschapsvorming is het afgelopen jaar veel aandacht gegeven aan een Zandroosspreuk met als strekking “Verbinding in Verscheidenheid” , aan het verwelkomen van nieuwe aspirantleden en aan de organisatie van alweer een leuk kampeerweekend, dit keer op Camping de Buitenplaats in Langedijke.
De kring Duurzaamheid heeft zich bezig gehouden met het formuleren van een prioriteitenlijst uit alle genoemde wensen voor duurzaam wonen en met leuke excursies naar andere duurzame gebouwen.

Zo zien we vol plannen en met de nodige spanning uit naar wat het jaar 2017 ons gaat brengen.

Onze bijeenkomsten vinden plaats op de tweede zaterdag van de maand in Appelscha.


De eerstvolgende gelegenheid om te komen kennismaken is op zaterdag 14 oktober a.s..

Blijf ons volgen op deze website!